Hurtig boller
(8 stk.)
Super hurtige boller, vi bager dem altid på vores retreat, og gæsterne er vilde med dem, og vi er vilde med dem for de er simple og sunde.

Bland
75 gr gær eller 2 tsk tør gær
6 tsk honning
10,5 dl lunkent vand
Opløses og lad det stå i 10 min.
Tilsæt
3 små tsk. salt
9 spsk. god olivenolie
Røres i
375 gr fuldkornsrismel
375 gr glutenfri havregryn (kørt til mel I foodprocessor)
6 spsk. fiberHUSK
1,5 dl hørfrø
3 tsk. kardemomme
Rør det hele sammen i en foodprocessor eller med håndkraft i ca. 5 min.
Sæt dejen til hævning med et klæde henover i 30 min.
Tænd ovnen, på 200 gr. så den er klar.
Stil 6-8 boller på en bageplade med 2 skeer (gerne smurt ind I olie, så slipper dejen lettere)
Bages i ca 22 min.
Bonus info
Jeg opbevare mit brød i stofposer der er beregnet til brød,
da jeg syntes det holder sig bedre og ikke mugner.
Poserne kan ofte købes i netto og ellers kan de findes på nettet.
Comments